Inhoudsopgave

Een WordPress thema kiezen in 2021. Waar moet je op letten?

Je gaat zelf een WordPress website maken of je wilt  een WordPress website laten maken door een specialist. Nu wil je wel zelf het WordPress thema uitkiezen. Doordat je kunt kiezen uit meer dan tienduizend WordPress thema’s, zie je door de bomen het bos niet meer. Lees onderstaande tips, en selecteer het thema wat perfect past bij jouw wensen.

1. Kies een thema dat responsive is

Tegenwoordig is meer dan 50% van het verkeer naar websites afkomstig van mobiele telefoons. Dit percentage zal de komende jaren ook blijven stijgen. Het is daarom erg belangrijk om met het bouwen van je website uit te gaan van het ‘mobile first’ principe. Kies dus een thema dat responsive is. Dit betekent dat je website compatible is met mobiele telefoons, tablets en andere apparaten. Je website toont dus niet alleen mooi op een desktop maar op alle andere denkbare apparaten.

2. Overweeg te kiezen voor een premium thema

Als je kiest voor een thema waarvoor je moet betalen, zal dit meestal meer voordelen bieden dan wanneer je kiest voor een gratis thema. Een betaalde variant heeft meestal een zeer goede documentatie en support. De codering van het thema zit ook vaak beter in elkaar dan bij een gratis variant. Premium thema’s worden ook regelmatig geüpdatet, zodat het meer veiligheid biedt, dan bij gratis WordPress thema’s. Enkele premium thema’s die veel gekocht worden zijn: Enfold, Avada & Bridge.

3. Bekijk reviews en het aantal downloads

Als je uit de duizenden thema’s die beschikbaar zijn een selectie hebt gemaakt, is het goed om eens wat reviews te lezen. Kijk ook eens naar hoe vaak het WordPress thema is gedownload. Dit zegt zeker iets over de kwaliteit van het thema. Je kunt dit bekijken op bijvoorbeeld Themforest.

4. Compatibiliteit met plug-ins

Als je een WordPress website hebt, ontkom je eigenlijk niet aan het gebruik van enkele onmisbare plugins. Plugins zoals Yoast SEO, WP Mail SMTP en All in One WP Migration etc. Niet alle thema’s zijn compatibel met deze plugins. Dit kan erg vervelend zijn, omdat je hier dan geen gebruik van kunt maken. Check dus vooraf goed of het thema dat je voor ogen hebt, compatible is met deze veel gebruikte plugins. Mocht je het niet zeker weten, dan kan je altijd de vraag op een support forum stellen of contact opnemen met de makers van het thema.

5. SEO vriendelijkheid

Het is erg belangrijk dat jouw WordPress thema SEO vriendelijk is opgebouwd. Slecht gecodeerde thema’s kunnen de ranking van jouw website in Google beïnvloeden. De meeste Premium thema’s zijn geoptimaliseerd voor SEO. Wil je zeker weten of het thema van jouw keuze geoptimaliseerd voor SEO is, neem dan contact op met de ontwikkelaars van het thema.

6. Kies een lichtgewicht WordPress thema

Het thema heeft een behoorlijke invloed op de prestaties en laadtijden van je website. Je doet er dus verstandig aan om een lichtgewicht thema te kiezen. Enkele lichtgewicht thema’s zijn: GeneratePress, Zakra, OceanWP & Astra. Het snel laden van jouw website is belangrijk voor de gebruikerservaring en voor jouw ranking in zoekmachines.

Bespaar tijd en geld met het kiezen van het juiste WordPress thema.

Als je bovenstaande tips goed bekijkt, moet je in staat zijn om een thema te kiezen die voldoet aan jouw wensen. Het kiezen van het juiste thema kan je veel tijd en geld besparen en je website is meteen klaar voor de toekomst.

Toch nog keuzestress bij het kiezen van het juiste thema?

Neem geheel vrijblijvend contact met me op.